Geschiedenis van het RMB Team

28 april 1923 - 1ste datum van RMB: Rene Mampaey Boom


Als oud wielrenner, 3 keer kampioen van Belgiƫ in snelheid, kon hij zich geen betere start indenken dan de fabricatie en de verkoop van fietsen. Daarom stichtte hij rijwielen RMB. Zijn verwachtingen waren zeer hoog en de tijd zou bewijzen dat hij gelijk had.
Geen acht jaar later moest hij de werkplaatsen vergroten en de winkel werd aangepast aan de moderne tijd, met grotere uitstalramen. Ook het aanbod van, en de verkoop nam uitbreiding aan: bakfietsen, driewielers, ziekenwagens.


Bij dit alles stichtte hij ook samen met zijn schoonbroer een firma, die praktisch enig in Europa, zich specialiseerde in het bouwen van wielerbanen (o.a. het sportpaleis, Heyzel). Niet alleen in Belgiƫ gekend, maar ook in het buitenland. Gemiddeld om de vier jaar werd er veranderd en bijgebouwd aan de zaak.
Op het einde van de tweede wereldoorlog, verwoestte een V1 de showroom, het woonhuis en een deel van de werkplaatsen. Men moest opnieuw beginnen en dit gaf Rene de kans om nog groter uit te breiden. De eigendom die vroeger te groot bleek, werd te klein.


Vier zonen begonnen aan een nieuw tijdperk: aanpalende eigendommen werden aangekocht ... en nogmaals werd de zaak groter. Ook het aanbod werd groter: niet alleen fietsen, maar ook brommers, moto's en auto's stonden in de etalage. Men durfde het zelfs aan winkelwagens te maken.
Maar het vergroten kon niet blijven duren. Toen de oudste zoon op rust ging en de jongste een eigen zaak begon, werd gestopt met het verkopen van auto's en moto's. De twee kleinzonen van de stichter namen het heft over.


Na een tijdje zette de fiets een aanval in en eiste zijn plaats in op de wegen. De wielertoeristen verschenen. De fietsen werden niet alleen gekocht. Neen ... alles moest van kop tot teen aangepast zijn: kledij, schoenen, zelfs speciale voeding werd niet vergeten. Dit alles kan men nu in de showroom uitkiezen. Iedereen weet waar men topmerken kan vinden zoals Eddy Merckx, Ridley, Bianchi, Gazelle, Scott,..
Men kan kiezen, laten aanpassen, samenstellen, kleur kiezen naar eigen smaak, en niet te vergeten, laten onderhouden door kundige handen. Kwaliteit en service, vriendelijkheid en eerlijkheid blijven hoog in het vaandel bij fietsen RMB!  Kom eens langs, Ivo en Rene staan voor u klaar. Terwijl u geniet van een drankje en een leerrijk gesprek krijgt u alle inlichtingen die u maar wenst.